November 9, 2016

Online Bookshopping


I like to open a bookstore website on a daily basis. Even though I don't buy anything, it's always fun to scroll over the pages, see if there's any buyable book, while actually many of them are end up in my wish-list tabs in Goodreads. Through the forums in Goodreads, I get many information about where to get imported books as the imported bookstore here is very limited. If you live in Jakarta there are still quite many options to adopt your favorite imported books such as Periplus, Kinokuniya, Books and Beyond, Aksara, etc. But if you live in Surabaya like me, you will not have any other options for physical bookstore besides Periplus and Books and Beyond.

September 25, 2016

Books or Movie?


To be honest, I have a love-hate relationship with book-turns-to-movie thing. It doesn't mean I hate movies tho. I do watch movies but I have to admit that I am not a movie goer. Bisa dihitung pake jari lah berapa kali nonton ke bioskop dalam setahun haha. Kalo ga ada film yang bikin harus banget nonton ke bioskop atau promo buy 1 get 1 ya bisa dipastikan ga akan pergi ke bioskop. I'm much more a TV series person. And k-dramas person hahaha. I could stay in bed all day doing a TV series marathon. Yeah, I'm that one-season-one-day kind of person.

As we all know, nowadays banyak banget film bioskop yang diangkat dari cerita buku atau novel. Name it, starting from biography books like Habibie dan Ainun sampe teenlit books kaya 3600 detik. No, there's obviously nothing wrong with visualizing what we usually can only imagine. Seenggaknya imajinasinya jadi lebih vivid gitu ya kan haha. Sometimes it's even better karena dengan dibikin filmnya, pembaca bukunya jadi nggak penasaran lagi gimana seandainya kalo yang diceritakan di novel itu kejadian beneran di dunia nyata. Yah walaupun ga nyata-nyata amat ya kan masih film juga haha.

September 22, 2016

Barasuara Taifun Tour 2016: Surabaya - Recap

I know that this is already too late. But just let me revisit all those fun memories karena sungguh aku rindu nge-gigs lagi :(

Barasuara ini bukan band baru sebenernya, considering the fact that they already together since 2011. Cuma baru boomingnya ya sekarang-sekarang ini aja, tepatnya akhir tahun lalu kayaknya. Atau aku aja yang telat, baru tau akhir tahun lalu hahaha. Awalnya, I thought that they just another indie band yang musiknya sama kaya Payung Teduh which is not my kind of music. Terus pas mereka pertama kali ke Surabaya ngisi acara fakultas tetangga, I miss the chance just like that haha. Karena belom coba dengerin juga sih. Not long after that, di timeline Path dan feed Instagram mulai banyak yang update soal band ini. Karena penasaran kok nge-hype banget sih emang lagunya seenak apa, jadilah browsing dan coba dengerin lagunya di Spotify. Saat itulah penyesalan datang yaampun kenapa ga dari dulu aja dengerinnya cobaaa hahaha. Sungguh aku dengerin satu album lagunya bikin eargasm semua, gak ada yang ga aku suka. Dan sekali dengerin jadi nagih banget maunya dengerin terus.

October 5, 2013

Work with Passion, They Say.

They said work with passion is important. I do really agree with that, a hundred percent. Doing things we love will give us indescribable pleasure. It would be very nice if we could working on things in which we have passion in it. Sure, we will give our best shot in every thing we do to gain maximum result. But here comes one thing. How if, we already had a passion in our work, we love what we do, but our surrounding lead us into such an uncomfortable situation?

I am in this kind of situation right now. This is such a dilemma. On one side, I love what I do, but on the other hand, the people I work with really make me uncomfortable. I don’t know why I can’t cope with them. In fact, I have thought about quit from this like zillion times, but I just feel that is not the right thing to do. I’m halfway there, and suddenly I quit? I believe guilty feeling will haunted me everyday. But if I keep going, I feel terrible because I actually tired of making excuses just to escape from meetings or gatherings. If I keep going, it will be very very exhausting.

I’m such a mess. totally.

December 26, 2012

[Late Post] E-Festaphoria 2012

beberapa waktu lalu, BEM FEB UA mengadakan acara bertajuk E-Festaphoria 2012 yang memang sudah jadi agenda tahunannya. E-Festaphoria ini semacam malam puncaknya gitu kali ya. Acara ini mengundang Steven Jam dan Adhitia Sofyan sebagai guest star dan betempat di lapangan Magister Manajemen Kampus B UA.

awalnya Sarah sih yang minta ditemenin liat, dan karena aku juga lumayan suka sama Adhitia Sofyan jadi ya aku oke-oke aja hihi. dan nonton live nya dia di acara ini bikin jadi makin jatuh cintaaaa sama lagu-lagunya yang easy listening dan enjoy-able banget itu haha. Oh iya, salah satu MC-nya itu Topenk lhoo hihi tetep aja gokil dia :))

The Hosts






Aku lupa Adhitia nyanyi berapa lagu. terlalu sibuk meleleh dengerin suaranya haha. yang aku inget dia bawain After The Rain, Tokyo Lights Fade Away, Blue Sky Collapse, Never Look Back, Adelaide Sky, Gaze, Sudden Wonderland, dan entah apalagi :p. btw waktu mau nyanyi Blue Sky Collapse, Adhitia-nya bilang "lagu ini buat kalian yang ditinggalin temen baik/sahabatnya dengan nggak tau dirinya" huahahaha nge-jleb bangeeet

sering" main ke Surabaya ya, Adhitia :3

© A Glimpse of My Mind
Maira Gall